باغ شازده ماهان کرمان،باغ شازده ماهان در کرمان،پلان باغ شازده ماهان،معماری باغ شازده ماهانآیا درباره باغ شازده ماهان کرمان اطلاعاتی دارد؟
قابل ذکر است که باغ شاهزاده یا باغ شازده زیباترین باغ تاریخی ایران به شمار می رود. البته این باغ در حدود ۲ کیلومتری شهر ماهان و اطراف شهر کرمان و در دامنه کوههای تیگران قرار گرفته و مربوط به انتهای دوره قاجاریه میباشد. بهتر است بدانید که این باغ با مختصات جغرافیایی۳۰ درجه و ۱ دقیقه عرض شمالی و ۵۷ درجه و ۱۷ دقیقه طول شرقی میباشد.لازم به ذکر است که ارتفاع این منطقه از سطح دریای آزاد ۲۰۲۰ متر است.بهتر است بدانید که این باغ مساحتی قریب به ۵/۵ هکتار دارد. دو مجموعه شرقی و غربی دارد. قابل ذکر است که کوشک یا همان عمارتهای آن بسیار زیباست و به صورت دو آشکوبه ساخته شدهاست و سر در آن از معماری خیلی زیبایی برخوردار می باشد که آن را از سایر باغهای ایرانی متمایز و ممتاز میسازد.قابل توجه است که فوارههای آن چشم هر بینندهای را نوازش میدهد.
جالب توجه است که این فوارهها که در طول باغ قرار دارند زیباترین فواره باغهای ایرانی هستند. قابل توجه است که سایر باغهای ایرانی کمتر فواره داشتهاند و یا اگر داشتهاند به این زیبایی نبودهاندو این باغ بسیارز زیبا است.بدنیست بدانید که این باغ از نمونه باغ تختهای ایرانی است و در زمینی مستطیلی شکل به مساحت پنج و نیم هکتار بنا شده و دارای سردر ورودی بسیار زیبایی است.
به یاد داشته باشید که بناهای باغ عبارتند از کوشک اصلیهو یعنی سکونتگاه دائمی و یا فصل مالک که در انتهای بالایی باغ قرار دارد. البته سردر خانه در مدخل باغ به صورت بنایی خطی جبهه ورودی باغ را اشغال کرده و در دو طبقه ساخته گردیده است. لازم به ذکر است که طبقه فوقانی دارای اتاقهایی است که برای زندگی و پذیرایی پیش بینی شدهاند. بهتر است بدانید که سایر بناهای خدماتی باغ از حصار اصلی استفاده نموده و به صورت دیواری مرکب بناهای مختلف خدماتی را در نقاط مناسب در خود جا داده است . در واقع این باغ علاوه بر سردر، شامل عمارت شاهنشین و حمام نیز میباشد. البته در حال حاضر قسمت شاهنشین، به یک رستوران تبدیل شده و توسط بخش خصوصی اداره میشود.
جالب است بدانیدکه در این باغ درختان میوه متنوعی به چشم میخورند و در جلوی عمارت هم حوضها و فوارهها آبنمای زیبایی را تشکیل دادهاند. در واقع منبع آب باغ رودخانه کوچک تیگران است. البته مسعودی بنای این باغ را از جنبههای مختلف معماری و نقش آب در آن بررسی نموده است . واقعیت این است که هر ساله گردشگران از این باغ زیبای ایرانی بازدید میکنند و از زیبایی و طراوت آن لذت میبرند. التبه قابل ذکر است که باغ شاهزاده در تاریخ سی ام تیرماه ۱۳۹۰ به ثبت جهانی یونسکو رسیده است.
قابل ذکر است که در زمستان ۱۳۹۲ خبری منتشر شد در این خصوص که با هشدار رسمی یونسکو به سازمان میراث فرهنگی، در صورت تملک بخشهایی از این باغ توسط بخش خصوصی و تبدیل عمارتهایی از آن به اقامتگاههای گردشگران و مسافران، یونسکو اقدام به خروج نام این باغ از فهرست جهانی خود میکند. در بیانیه یونسکو اعلام شدهاست که هرگونه تغییر و بازسازی مکانهای تاریخی ثبت جهانیشده باید زیر نظر این سازمان و با اجازه آن انجام شود که حضور بخش خصوصی در بخشهایی از این باغ، از جمله موارد نقض این قانون محسوب به شمار می رود.
مطالب مرتبط:
باغ نگارستان
باغ ارم شیراز
باغ موزه قصر تهران
باغ پرندگان تهران
:: بازدید از این مطلب : 1229
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0